Mieks Babar

De familie en vrienden

puzzel afbeelding

De stamboom van Babar. De bedoeling was dit puzzeltje te maken waardoor je op de pagina van de stamboom kwam. Echter door de nieuwste veiligheids updates is het niet meer mogelijk deze puzzel te maken en zie je hierboven slechts een afbeelding.

klik hier om toch de stamboom te kunnen zien.

Babar

Koning Babar

Babar is een vriendelijke, intelligente en rationele denker. Hij is eerblijk, betrouwbaar, gevoelig maar streng voor zijn kinderen, hoewel hij altijd klaar staat om ze te helpen met problemen die ze in het leven tegenkomen. Als koning van Celesteville heeft hij het altijd druk met zijn officiŽle functies zoals de stadsplanning, het organiseren van evenementen en om de vrede te bewaren met buurland RinoLand waar de afschuwelijke Koning Rataxes de baas is.

Celeste

Koningin Celeste

Koningin Celeste is charmant, intelligent, warm en vriendelijk en dol op haar kinderen Flora, Alexander, Pom en Isabelle. Ze let niet alleen op haar kinderen maar ze helpt Babar bij belangrijke besluiten over Celesteville zoals bij de stadsplanning en bij plaatselijke evenementen. Ze is een prachtige olifant en zeer getalenteerd als toneelspeelster, wat te zien is in een aflevering waarin ze de "Sprookjes koningin" speelt.

 

Flora PomAlexanderIsabelle

De Kinderen Flora, Pom, Alexander en Isabelle

Flora, Pom en Alexander zijn een drieling en Isabelle is het baby zusje waar iedereen dol op is.

Alle vier zijn ze heel ondeugend en soms ook heel gek maar ze zijn ook hele slimme en ondernemende kleine olifantjes. Alexander en Pom zijn de jongens en Flora en Isabelle de meisjes. Isabelle is de jongste van hen en nog een baby. Alexander en Pom zijn erg ondeugend en vaak maakt Babar zich zorgen over hen. Uiteindelijk leren ze echter altijd van hun fouten. Flora is een heel open en slim jong olifantje en ze heeft vaak kritiek op het slechte gedrag van Alexander en Pom. Maar ook zij is soms heel ondeugend, zoals de keer dat haar penvriendin op bezoek kwam en ze jokte over wie ze was. Ze vertelde dat zij de Koningin van Celesteville was!


Cornelius (en Pompadour)

Cornelius en Pompadour zijn wijze, diplomatieke, en erg serieuze jongens die Babar adviseren wat betreft het onderhoud en het welbevinden van Celesteville. Cornelius is ouder dan Pompadour en draagt een bril. Hij is al lange tijd in de familie. Pompadour van zijn kant lijkt een olifant van middelbare leeftijd. Hij is intelligent, uit zich in enorme verklaringen en trekt snel conclusies wanneer er een probleem ontstaat. Hij schreeuwt vaak "Sire! Sire!" met een dramatische stem en doet dan alsof de wereld op zijn hoofd neer zal vallen. Het favoriete gezegde van Cornelius wanneer hij geschrokken of gealarmeerd is, is "My tusks!".

 

De Oude Dame

De Oude Dame

De Oude Dame was degene die Babar alles leerde over de mensen. Hoe zij met elkaar omgaan, over hun technologie en over hun geloof. Zoals eerder vermeld, was de moeder van Babar toen hij nog een klein olifantje was, gedood door een jager. Babar vluchtte voordat de jager hem kon doden en na een aantal dagen kwam hij aan in de stad. In deze stad ontmoet hij de rijke en vriendelijke Oude Dame die hem liefdevol adopteert en opvoedt.

Na een aantal jaren keert hij terug naar de jungle waar hij zijn jeugdvriendin Celeste trouwt en koning wordt van de olifanten. In de eerste episodes troost de Oude Dame Babar vaak en geeft zij hem advies als hij tegen moeilijke problemen oploopt. Iedereen noemt de oude dame "Madam" maar nergens wordt haar werkelijke naam vermeld; niet in de boeken van Jean en Laurent de Brunhoff en ook niet in de tv series.

Arthur

Arthur

Arthur is Babars neef en heeft een zeer groot voorstellingsvermogen. Hij beschouwt zichzelf als avonturier en heeft de zeven zeeŽn bezeild. Van zijn reizen heeft hij veel spulletjes mee gebracht. Maar hij overdrijft zijn reizen en verhalen en houdt ervan om de kinderen fantasie verhalen te vertellen. Hij vertelt bijvoorbeeld hoe hij gevochten heeft met piraten, hoe hij oude en waardevolle schatten heeft gevonden en hoe hij naar onbekende vreemde landen is gezeild. De kinderen van Babar zijn dol op zijn verhalen en vragen hem constant om meer avonturen.

Zephir

Zephir

Zephir is een aapje en de beste vriend van Babar. Ze zijn al vrienden sinds hun jeugd. Zephir is heel informeel, onvoorspelbaar en ook een beetje gek maar hij heeft een heel grappig karakter. Hij heeft een tic met woorden en houd ervan om grappige raadseltjes en limericks te maken om de mensen te amuseren. Hij verteld continue grapjes en is een ondeugend aapje. De kinderen aanbidden hem en vinden het heerlijk hem te bezoeken in de ijssalon waar hij werkt. Hij is de baas van de ijssalon, een groot gebouw met een portret van Zephir aan de gevel. Hij heeft altijd een rood petje op en is gewoon heel erg lief!

Koning Rataxes
Lady Rataxes

Rataxes en Lady Rataxes

Rataxes, Basil en Lady Rataxes zijn de heel grappige inwoners van het Koninkrijk Rhino. Rataxes is koning en Basil zijn loyale adviseur. Rataxes is het type neushoorn dat direct conclusies trekt en daardoor zichzelf vaak in moeilijkheden brengt. Rataxes is erg egoÔstisch en denkt dat hij koning zou moeten zijn van de hele dierenwereld.

Lady Rataxes is Rataxes vrouw. Zij is erg emotioneel, verwend en heeft een veeleisend karakter. Vaak vraagt zij onmogelijke dingen aan Rataxes en maakt enorme scŤnes als haar wensen niet worden vervuld. Een voorbeeld hiervan is dat toen Rataxes haar verjaardag was vergeten en dus geen kadootje had gekocht, hij haar maar snel beloofde dat hij haar de maan zou geven. Dit was natuurlijk heel erg dom om te doen, want Lady Rataxes hield niet meer op met jammeren en vragen wanneer zij die maan nu eindelijk eens zou krijgen.

Dit waren de vrienden (en vijanden) van Babar! Lees verder over de geschiedenis van Babar op de volgende pagina!

Babar's Geschiedenis

volgende pagina

 

© Mieks 2006