1907 Rose Trellis Egg
1907 Rozen Latwerk Ei

Gift Nicholas II aan Alexandra Feodorovna
Gemaakt in Sint Petersburg
Eigenaar: The Walters Art Museum, Baltimore, Maryland, USA
Hoogte: 7,70 cm

1907 Rose Trellis Egg

Het 1907 Rose Trellis Egg is gemaakt van goud, helder groen, mat groen en licht en donkerpaars emaille, portretdiamanten, rozetgeslepen diamanten en satijn voor de bekleding. De vermiste surprise zou gemaakt zijn van diamanten en waterverf op ivoor.

Walters Art 1907 Egg

Dit gouden Paasei is bedekt met een patroon van rozetgeslepen diamanten en licht en donkerpaars geëmailleerde roosjes met smaragdgroene blaadjes. Een portretdiamant siert de boven- en onderkant van dit Ei. Onder de diamant aan de onderkant staat de datum, 1907, het monogram onder de diamant bovenop is verdwenen. Oorspronkelijk bevatte dit Ei een ovalen juwelendoosje met daarin de surprise, een diamanten collier met daaraan een miniatuurtje van de Groothertog en erfgenaam, Tsarevich Alexei Nicolaievich. Nu rest slechts de afdruk van het juwelendoosje op het satijn.

Rose Trellis Egg detail

 

Achtergronden bij dit Ei

Een van de weinige jaren dat het Ei voor de Dowager Empress meer kostte dan voor de Tsarina was 1907; de andere keren gebeurde dat in 1895 met het 12 Monogram Egg, dat meer kostte dan het Rosebud Egg, in 1910 toen het Alexander III Equestrian Egg meer kostte dan het Colonnade Egg, en in 1913 toen het Winter Egg meer kostte dan het Romanov Tercentenary Egg.

Samen met Maria Feodorovna's 1901 Gatchina Palace Egg, is het Rose Trellis Egg gekocht door agenten van de machtige spoorwegbaron en verzamelaar Henry Walters, van een voormalige hofmedewerker in het Gatchina Paleis, Alexander Polovtsov. Hij ontvluchtte Rusland in 1921 en startte een antiekwinkel in Parijs. Het is niet bekend hoe Polovtsov de twee Tsar Imperial Easter Eggs heeft verkregen.

1920 in het bezit van Alexander Polovtsov, Parijs. 1930 verkocht aan agenten van Henry Walters, Baltimore, Maryland, USA. In 1936 geëxposeerd in de Walters Art Gallery, Baltimore. Vanaf 1952 permanent tentoongesteld in bovengenoemde kunst galerie.

Alle foto's op deze pagina met dank aan/courtesy: The Walters Art Museum.

1907 replica egg
Replica (Courtesy The Walters Art Museum Shop)

Update januari 2017.

De kleine afbeelding hierboven is van een Eitje uit de Walters Art kado-shop waarop je heel goed kunt zien hoe speciaal het Ei opent. Omdat er, voor zover ik weet, geen afbeeldingen zijn van het geopende originele Ei doe ik het maar zo om een indruk te geven! Het 1906 Swan Egg opent op eenzelfde manier.

Meer op website van het Walters Art Museum!

volgendeZie ook Forum Photos voor dit Ei tentoongesteld in San Francisco 2009!

next egg Volgend Ei

Previous Egg Vorig Ei

 

page updated: January 16, 2017