1910 Alexander III Equestrian Egg
1910 Alexander III Ruiterstandbeeld Ei

Gift Nicholas II aan Maria Feodorovna
Gemaakt in Sint Petersburg
Eigenaar: Kremlin Armoury Museum, Moskou
Hoogte: 15,5 cm

Alexander III Equestrian Egg

Alexander III Equestrian Egg Alexander III Equestrian Egg

Het 1910 Alexander III Equestrian Egg is gemaakt van bergkristal, platina, portretdiamanten en rozetgeslepen diamanten. Het miniatuur standbeeldje is gemaakt van groen goud, lapis lazuli en rozetgeslepen diamanten. Foto 1909 onthulling standbeeld

Het Alexander III Equestrian Ei bevat een groen gouden replica van het monument voor Alexander III door Prins Paolo Trubetskoi (1866-1938), rust op een rechthoekige basis van lapis lazuli, afbewerkt met twee rijen roze diamanten. Het renaissancestijl Ei is geslepen uit bergkristal en bedekt met een platina kantwerk vol diamanten. Een grote diamant is bovenop het Ei gemonteerd met daaronder de datum, 1910. Deze grote diamant is gezet in een rand roze diamanten, met daar omheen platina acanthus bladeren. Boven de twee platina dubbele adelaars aan beide zijden van het Ei, een diamanten kroon.

Detail

Achtergronden bij dit Ei

Dit Ei wordt door velen gezien als één van de allermooiste ontwerpen. Het isAlexander III Equestrian Egg Detail met datum het vierde Ei dat is gemaakt voor de Dowager Empress om haar echtgenoot mee te herdenken. De andere drie zijn het 1896 12 Monogram - Alexander III Portraits Egg, het 1902 Empire Nephrite Egg en het 1909 Alexander III Commemorative Egg, alle drie vermist.

Het kolossale beeld van Alexander van III , waarop het miniatuur is gebaseerd, is gemaakt door Trubetskoi en werd in 1909 onthuld.

Het rijke gebruik van platina in dit Ei zou misleidend kunnen zijn, maar platina had in die tijd in Rusland veel minder gevoelswaarde dan goud. Er zijn dan ook geen merktekens op dit Ei te vinden omdat platina in die tijd geen waarborgstempel had.

Het Alexander III Equestrian Egg is altijd in Rusland gebleven en bevindt zich sinds 1927 in wat nu het Moskou Armoury Museum is.

 

next egg Volgend Ei

Previous Egg Vorig Ei

 

page updated: April 30, 2016