Inleiding l Heenreis l Aankomst | Turku en Vyborg l Geschiedenis l Peter en Paul Vesting l Catharina Paleis l Tsarskoye Selo l Terugreis

   
Groeten uit...Kaartje

De Heenreis

De heenreis gaat via Utrecht, Kiel, Göteborg, Stockholm, Turku, Vyborg naar Sint Petersburg. Zomaar even wat foto's van onderweg. Wie over de landen iets wil weten die we tijdens deze reis aandeden, kan daarvoor elders op internet wel terecht. Hier wel extra informatie over de steden Turku en Vyborg. Turku de vroegere hoofdstad van Finland, en Vyborg de eerste Russische stad die we aandeden.

Onderweg Boot1

In Kiel ingescheept op de Stenaline. Nou dat is een pretboot hoor! Groot en luxe, heerlijk gegeten en geslapen als een baksteen in de super kleine hut. Maat van de hut: een gemiddelde badkamer maar dan met vier bedden, aan beide kanten twee boven elkaar met een heel smal looppad in het midden. Door het raam van de bus, zicht op de weg. Dit is ergens in Zweden. Het had vers gesneeuw en voor ons was dat schitterend mooi. Niet druk! Geen files! En zoooo stil....

Silja Line Onderweg

De zon zien ondergaan aan boord, wat schitterend mooi!

De reis verloopt ondanks de sneeuw voorspoedig en in Stockholm gaan we op zoek naar de boot die ons naar Turku moet brengen. Edoch, de boot die ons naar Turku moest brengen, die was al weg. Goede raad was erg duur en zeer gecompliceerd. Uiteindelijk werd het busgezelschap verdeeld over een aantal hutten op twee verschillende boten die richting Turku gingen. Wij mochten met deze pretboot mee, maar wel met een extra passagier in onze hut. Dan kun je wel gaan stampvoeten maar het was óf kiezen, óf op de kade blijven staan.

De pretboot was een superpretboot, geboekt voor een pretweekend door Zweedse en Finse "singles", die niets anders deden dan heen en weer varen en zo veel mogelijk proberen te drinken. Dat ging ze behoorlijk goed af want het was een herrie van jewelste en nog voor de boot goed en wel vertrokken was lagen er in de gangen al lavenloze jongelui. Tja, je bent jong en je wilt wat hè!

Op deze boot dus een vrijwel slapeloze nacht doorgebracht. Met drieën in de hut was al bijna niet te doen, maar met een extra vreemdeling plus bagage van vier personen was een absolute nachtmerrie. Maar goed. We zijn in Turku aangekomen en in de haven zag het er zo uit:

Turku

Foto vanuit de boot gemaakt; beetje troosteloos ...

 

Volgende Pagina Turku en Vyborg

(Meteen de reis vervolgen? Klik dan hier!)

Volgende Pagina

Route Turku Vyborg

Van Vyborg is het nog zo'n 140 kilometer naar Sint Petersburg, we zijn er bijna!

 

Pagina bijgewerkt:: 2016-05-08