Inleiding | Tijdlijn | Qin Dynastie | Het Terracotta Leger | Constructie, Destructie en Reconstructie

Mieks Terracotta Army

Het Terracotta Leger van Xi'an - Pagina 2

De Qin Dynastie - wanneer en waar

In deze Chinese dynastie van keizer Qin werd aldus voor het eerst in China een keizer benoemd. Hiermee begon ook de traditie van een keizer als leider.

Het Chinese teken voor de Qin Dynastie
Het Chinese teken voor de Qin dynastie

De naam China is van de naam van de Qin (spreek uit als Tsjin) dynastie afgeleid. Na Qin's dood regeerde zijn zoon slechts vier jaar, waarna het land weer in chaos verviel. In 206 v. Chr. werd de Qin-dynastie voorgoed omver geworpen door rebellen onder leiding van Liu Bang, de eerste keizer van de Han-dynastie.

Een overzicht van de verschillende dynastie├źn vind je op deze pagina!

Xi'an

Xi'an (betekenis "Westelijke Vrede") is de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Het was ooit de hoofdstad van China. Xi'an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Wei.

Kaart Provinci Shaanxi
De provincie Shaanxi met Xian in het rode gebied

In vroeger tijden werd het Chang'an (Cháng'ān) genoemd, dat "eeuwigdurende vrede" betekent. Tijdens de Tangdynastie was het de hoofdstad van China met een bevolking van misschien wel 1 miljoen inwoners op een oppervlakte van 84 km2, waarmee het toen ongetwijfeld de grootste stad op aarde was.

Xi'an
Modern Xi'an

De bevolking bedraagt thans naar schatting 4 miljoen inwoners, en 7,5 miljoen als het omliggende gebied met de stad Xianyang ter grootte van bijna 10.000 km2, dat administratief tot de stad wordt gerekend, wordt meegerekend. Xi'an heeft, mede als gevolg van de Zijderoute, ook een grote moslimwijk met de 1250 jaar oude Grote Moskee van Xi'an.

De stad vormt het hart van het begin van de Chinese beschaving. De Qin-dynastie, de eerste dynastie die China verenigde, had vlakbij zijn hoofdstad. Het graf van keizer Qin Shi Huangdi met het bijbehorende Terracottaleger, is vlakbij de stad te bezichtigen.

Keizer Qin
Modern standbeeld
Keizer Qin in Xi'an

Locatie van de keizergraven

Hieronder zie je een overzicht van alle vindplaatsen in de vallei van de rivier Wei. De cijfertjes vertegenwoordigen keizergraven uit de Qin, Han, Sui en Tang dynastie├źn, van 221 v.C. tot 907 n.C.

overzicht gebied

De grote rode blokken vertegenwoordigen de stad Chang'an (Xi'an) gedurende de Qin-, Han-, Sui- en Tang dynastie. De kleine roodbruine blokjes zijn keizergraven uit de Tang dynastie; de kleine gele blokjes, graven uit de Han dynastie en de twee witte blokjes de Qin en Sui dynastie, waarbij het witte blokje in de rode cirkel de begraafplaats is van keizer Qin. Een onvoorstelbaar groot gebied dat zich uitstrekt over 180 kilometer!

Het Terracotta Leger

Keizer Qin moet zich als een god hebben gevoeld, maar in het besef niet onsterfelijk te zijn! Meteen na zijn aantreden als keizer, begon hij aan bouw van zijn mausoleum. In het jaar 1974 ontdekten boeren, die een put aan het graven waren, een terracottasoldaat, de grootste archeologische vondst van de 20e eeuw. Er werd verder gegraven en met de opgravingen kwamen duizenden soldaten en paarden te voorschijn, een heel leger dat de keizer vergezelde in zijn onsterfelijkheid.

Overzicht hal 1
Overzicht hal 1

Lees verder op de volgende pagina

Volgende Pagina

Het Terracotta Leger van Xi'an Pagina 3

 

Pagina gewijzigd: 2016-05-02