fijne valentijnsdag!
Over Valentijnsdag

Valentijnsdag!Heerlijke valentijnsdag!

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari.
Valentijns bloemen

Historische achtergrond

Het is niet helemaal duidelijk waar de Valentijnsdag op gebaseerd is. Er bestaan twee heiligen met de naam Sint Valentijn. De een was priester in Rome, de ander was bisschop van Ternis. Beiden werden in de 3e eeuw op 14 februari gedood. Mogelijk gaat het hier zelfs om één persoon. Hun levensgeschiedenissen geven geen aanknopingspunt met het liefdesleven van jonge mensen.

Koekjes!Happy Valentines Day!

Volgens de legende was Valentijn tevens arts. Als mensen hem om raad vroegen, gaf hij hen een bloem. Na zijn dood ontving een blind meisje een brief van hem, waaruit een bloem viel: ze kon meteen zien. Het bloemen-geven op Valentijnsdag zou op deze legende gebaseerd zijn.

Happy Valentines Day!

De detailhandel heeft vervolgens de "middeleeuwse monnik" Valentijn bedacht, die in zijn Italiaanse kloostertuin bloemen kweekte om ze aan verliefde stelletjes te geven. Rond de 14e eeuw werd 14 februari een feestdag van verloofden, die al voor hun huwelijk elkaar trouw beloofden. De huidige cultus rond Valentijnsdag is begonnen in de Verenigde Staten van Amerika.

Gezellige Valentijnsdag!

Critici noemen Valentijnsdag enkel een methode om enorme sommen op te brengen, terwijl aanhangers van de feestdag het een prachtig symbool vinden. Deze reputatie kan vergeleken worden met die van moederdag.....

Valentines Day
Bron: Wikipedia Nl


enter
Alle Mieks themapagina's

Engeltje


Happy Valentines Day!

Valentijnsdag