logo mieks

Hallo en welkom bij Mieks Fabergé Eggs! Op deze website heel veel informatie over de wereldberoemde Fabergé Eieren, de eieren die Karl Gustavovich Fabergé maakte in de jaren 1886 tot 1917 in opdracht van de Tsaren* Alexander III en Nicholaas II als Paasgeschenken voor hun echtgenotes, de Tsarinas Maria en Alexandra Feodorovna. Ook andere prachtige van Fabergé voor de Youssupovs, de Rothschilds en de Kelchs zijn hier te bewonderen.

Een goed idee is te beginnen bij "Introductie", hier wordt het verhaal verteld van de geschiedenis van de eieren, "Tijdlijn" plaatst de familie Fabergé in de tijd van de Romanovs, "De Eieren" geeft een opsomming van de Eieren waarbij ieder Ei een eigen pagina heeft, en het hoofdstuk "Verblijfplaatsen" spreekt voor zich.

Bewonder de schitterende eieren en lees het verhaal dat zij vertellen over de Romanovs en het Rusland waarin zij leefden!

Navigeer op deze site via het menuutje aan de linkerkant of via de Sitemap.

Bezoek je deze website regelmatig, kijk dan eerst op de nieuws pagina waar je kunt lezen wat er op de site veranderd is!

De Eieren hebben in het verleden namen gekregen, gebaseerd op "hoe ze eruit zagen of om wat ze voorstelden". Deze vooral Engelstalige namen worden ook hier op de Nederlandstalige pagina's gebruikt omdat de Eieren onder die namen het bekendst zijn.

* Tsaar was de officiële titel van de heerser van Rusland totdat Peter de Grote (1672 - 1725) in 1721 tot Keizer werd uitgeroepen. Vanaf die datum waren al zijn opvolgers in feite ook Keizers. (Wiki)

Site gewijzigd: zie Nieuws!