Fabergé Eieren met (Zang) Vogeltjes

Dit was bedoeld om de pagina met "Zangvogeltjes" te worden, maar omdat er maar vier Keizerlijke eieren met zingende vogeltjes zijn heb ik besloten om maar gewoon alle vogeltjes hier te tonen.

Als je wilt horen hoe een Ei-vogeltje zingt, bekijk dan het kleine filmpje van het 1902 Rothschild Clock Ei. Het vogeltje "zingt" aan het eind van het filmpje.

Het eerste Ei met een vogeltje is het 1885 First Hen Egg. Omdat een kip volgens de geleerden een vogel is, beginnen we met het eerste Ei smile

1885 First Hen Egg

Het 1898 Kelch Hen Egg heeft ook een vogeltje, niet zo verrassend gezien de naam smile

Kelch Hen Egg

In 1898 is er een pelikaan die haar jonkies voedt in het 1898 Pelican Egg:

The 1898 Pelican Egg

De Eieren met Zangvogeltjes die echt zingen zijn het 1900 Cockerel Egg, het 1902 Rothschild Clock Egg, het 1904 Kelch Chanticleer en het 1911 Bay Tree Egg.

The Cockerel EggThe Rothschild Clock EggBay Tree EggThe Kelch Chanticleer Egg

Het 1906 Swan Egg bevat een vogeltje, want een zwaan is tenslotte een watervogel. Dit vogeltje zingt niet maar het kan lopen, zijn vleugels uitspreiden en met zijn staartje wiebelen!

The 1906 Swan Egg

Een ander beroemd Ei, het 1908 Peacock Egg, bevat een prachtig vogeltje dat wanneer het met een sleuteltje wordt opgedraaid, loopt en zijn schitterende staartveren uitspreidt. Zijn schoonheid is echt tijdloos, zelfs na meer dan 100 jaar!

The 1908 Peacock Egg

Net als alle Eieren met Automatons, zijn alle Keizerlijke Eieren met een "vogel thema" gemaakt voor Keizerin Maria Feodorovna...

Er zijn wel twee kleine duifjes aanwezig in het 1910 Colonnade Egg, en Keizerlijke adelaars zijn te zien op verschillende Eieren voor Tsarina Alexandra, maar die Eieren hebben andere "themas" en staan daarom niet op deze pagina smile

 

 

previous egg Terug naar Categorieën

 

 

 

Page updated: February 3, 2019

awp March 2008